nlfrende
ESFO

Honingraatband

De HO honingraatband is een bekende traditionele transportband. De band is ontworpen voor een groot aantal rechte toepassingen, constructies en procesomstandigheden.

De HO honingraatband heeft minimaal onderhoud en heeft een levensduur van vele jaren, mits goed gebruikt. De band wordt standaard gemaakt van staal, gegalvaniseerd staal, en diverse roestvrijstaal soorten.

NL-ho-kk-1-1
NL-ho-kk-1-1 NL-ho-kk-1-1.pdf
680.5 KB 190 Downloads Details
NL-ho-kk-2-1
NL-ho-kk-2-1 NL-ho-kk-2-1.pdf
645.3 KB 147 Downloads Details
NL-ho-kk-2-2
NL-ho-kk-2-2 NL-ho-kk-2-2.pdf
685.3 KB 124 Downloads Details
NL-ho-kk-3-1
NL-ho-kk-3-1 NL-ho-kk-3-1.pdf
748.6 KB 162 Downloads Details

De HO honingraatband is opgebouwd uit dwarsstaven en een vlakke metalen strip. Aan de zijkanten van de band hebben de dwarsstaven een gelaste ring (gelaste randen). In een aantal maatvoeringen  is het mogelijk om de dwarsstaven van de band te voorzien van een geklonken rand. Er zijn een aantal standaard band uitvoeringen met verschillende steek en maatvoeringen (zie tabel). De band kan ook worden voorzien van zijplaten en meenemers. De bandbreedte wordt bepaald door de band specificatie, het aantal (oneven) vakken en de spoed. De bandbreedtes kunnen worden uitgevoerd in ca. 50 mm tot 3500 mm.

HO-KK honigraatband met gelaste kanten

HO-KK honigraatband met gelaste kanten

HO-ZK honingraatband met geklonken kanten

HO-ZK honingraatband met geklonken kanten

De HO honingraatband wordt positief aangedreven door tandwielen, en kan gebruikt worden bij snelheden van minder dan 1 mtr/min. tot ca. 25 mtr/min, die worden beschouwd als normale snelheden. Snelheden boven de 25 mtr/min. worden gezien als hoge snelheden en kan invloed hebben op de levensduur van de band. De bouw van het transportsysteem en het proces zijn ook belangrijke factoren.

HO honingraatbanden worden gebruikt in productieprocessen met temperaturen van -30 ºC tot +400 ºC.

De HO honingraatband heeft minimaal onderhoud en heeft een levensduur van vele jaren, mits goed gebruikt. De band wordt standaard gemaakt van staal, gegalvaniseerd staal, en diverse roestvrijstaal soorten.

HO honingraatbanden worden o.a. gebruikt in:

-Koelinstallaties

-Broodbakinstallaties

-Wasinstallaties

-Sorteerinstallaties

-Producthandling systemen

-Drooginstallaties

-Afvalverwerkinginstallaties

-Zeefinstallaties

technische informatie en maatvoering HO honingraatband

HO-KK honingraatband voorbeeld

HO-KK 14-13,7 / 9,5 x 1,2 -3 ——————– HO-KK 15-26,3 / 9,5 x 1,2 – 3

HO-KK honingraatband voorbeeld

HO-KK 17,8-26,9 / 12,5 x1,5 – 5

HO-KK honingraatband voorbeeld

HO-KK 32 – 50 / 12,5 x 1,5 – 5

 

 

aandrijving HO honingraatband

Een HO honigraatband in een recht transportband systeem wordt positief aangedreven. Getande tandwielen voorkomen dat de band kan slippen. De tandwielen kunnen worden uitgevoerd in staal, roestvrij staal en plastic. Het aantal tanden (diameter) is vrij te kiezen.

Het is aan te raden om de tandwielen om de 150 mm te monteren op de aandrijf- en keeras.

Het is niet nodig om de band op een zekere spanning te monteren. Bij normaal gebruik is een verstelbare keeras genoeg om een eventuele verlenging van de band op te vangen. In geval van grotere lengtes wordt een tussen as aangeraden om de verlenging (door temperatuur verschil en gewicht van de producten) op te vangen.

De aandrijving moet worden geplaatst op een zodanige wijze dat het belaste deel van de band, meestal het bovenste gedeelte, wordt getrokken. Een aandrijving die de band “duwt” moet worden vermeden. Ondersteuning van het bovenste deel wordt meestal uitgevoerd door profielen bevestigd in  lengterichting of in visgraat vorm onder  de band.

Afhankelijk van het productieproces, worden synthetische materialen zoals PA, POM, HMPE geadviseerd om de band te ondersteunen. De ondersteuningsprofielen worden geplaatst op een afstand van ongeveer 150 tot 300 mm, afhankelijk van de belasting van de band, het gewicht van de band en het productieproces. De terugkeer van de band kan worden ondersteund door rollen in plaats van strips.

aandrijving HO honingraatband met keerwiel en aandrijfwiel

keerwiel — aandrijfwiel

Contact/support NL

Wilt u meer weten of heeft u advies nodig? Onze specialisten staan u graag te woord. Neem vrijblijvend contact op.

First
Wilt u meer weten of heeft u advies nodig? Onze specialisten staan u graag te woord.

Neem vrijblijvend contact op met een van onze specialisten!