nlfrende
ESFO

Stavenband

De ST stavenband wordt veelal gebruikt voor het transport van allerlei produkten in verschillende proces omstandigheden.

De ST stavenband is opgebouwd uit dwars staven, die met elkaar verbonden kunnen zijn door S-haken (zelfkanten) ZK, door kettingen HK of speciale beugels BK/ NB en VB. De ketting en speciale beugels worden mechanisch geborgd.

NL-st-zk-1-1
NL-st-zk-1-1 NL-st-zk-1-1.pdf
698.0 KB 213 Downloads Details
NL-st-zk-2-1
NL-st-zk-2-1 NL-st-zk-2-1.pdf
816.7 KB 204 Downloads Details

De ST-ZK stavenbanden worden op maat gemaakt en kunnen worden uitgevoerd in elke steek vanaf ca.12mm, en in iedere breedte tussen de 40mm en ca. 1500 mm. De dwarsstaven kunnen uitgevoerd worden in diktes vanaf 2mm. Deze stavenbanden lopen voornamelijk in rechte toepassingen, maar kunnen ook worden uitgevoerd als bochtband.

ST-ZK stavenband met zelfkanten

ST-ZK stavenband met zelfkanten

ST-HK stavenband met Kettingkanten

ST-HK stavenband met Kettingkanten

ST-BK Stavenband met speciale beugels

ST-BK Stavenband met speciale beugels

De ST-HK stavenbanden worden op maat gemaakt en kunnen worden uitgevoerd in elke steek vanaf 1/2″ (12,7mm), en in iedere breedte tussen de 40mm en ca. 2500 mm. De dwarsstaven kunnen uitgevoerd worden in diktes vanaf 4mm. Deze stavenbanden lopen in rechte toepassingen.

De ST-BK stavenbanden zijn op maat gemaakt en kunnen worden uitgevoerd in elke steek van 3 / 4″(19,05mm) 1″ (25,4mm) en 27,4 mm, en in elke breedte van 60 tot ca.2000 mm. De dwarsstaven hebben een afmeting van 5 mm. Deze banden kunnen lopen in rechte en bochttransporteurs

De ST stavenband wordt positief aangedreven door tandwielen, en kan gebruikt worden bij transportsnelheden van minder dan 1 mtr/min. tot 20 mtr/min. Snelheden boven de 20 mtr/min. worden beschouwd als hoge snelheden.

De ST stavenbanden worden toegepast in productie processen met temperaturen van -100 ºC tot +300 ºC.

De ST stavenband heeft minimaal onderhoud nodig en heeft een levensduur van vele jaren, mits goed gebruikt. De band is standaard gemaakt van staal, diverse roestvrij staal soorten. Andere materialen op aanvraag.

ST stavenbanden worden o.a. gebruikt in:

Koelinstallaties

Blancheurs

Zeefinstallaties

Broodbak installaties

Wasmachines

Drooginstallaties

Afvalverwerkingsinstallaties

Sorteerinstallaties

Producthandling systemen

voorbeelden ST stavenband

 

Contact/support NL

Wilt u meer weten of heeft u advies nodig? Onze specialisten staan u graag te woord. Neem vrijblijvend contact op.

First
Wilt u meer weten of heeft u advies nodig? Onze specialisten staan u graag te woord.

Neem vrijblijvend contact op met een van onze specialisten!